Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Centrale verwarming

Centrale verwarming. Een moderne woning zonder cv- installatie is ondenkbaar. Ze zorgt naast comfort en warm water ook voor warmte. Op koude dagen is de woning in enkele minuten tijd al heerlijk opgewarmd. Een verwarmingsoplossing is dan ook een van de belangrijkste investeringen bij de bouw of renovatie van een woning. Maar ook het grootste deel van de energiefactuur gaat – hoe kan het ook anders – naar verwarming. De keuze en installatie van de centrale verwarming is dus essentieel.

Soorten centrale verwarming

Bij een centrale verwarming wordt de warmte opgewekt door één centraal systeem, de cv-ketel. De cv-ketel, ook wel verwarmingsketel genoemd, zet mazout of gas om in warmte. Er bestaan verschillende soorten ketels, maar tegenwoordig wordt meestal een condensatieketel geplaatst. De warmte wordt vervolgens via leidingen naar de verschillende verwarmingstoestellen in de woning gestuurd. Dit kunnen klassieke radiatoren zijn, maar evengoed convectoren of vloerverwarming. Vooral vloerverwarming heeft de laatste jaren fel aan populariteit gewonnen. Dit omwille van de perfecte warmteverspreiding, het esthetische oogpunt en de energiebesparing ervan. De manier waarop je verwarmt heeft een impact op de kostprijs ervan. Hierbij vergelijk je best de installatiekost, het onderhoud en de energiefactuur.

centrale verwarming goedkoperNaast gas of mazout kan een centrale verwarming ook op elektriciteit werken. Dit was vooral vroeger een populaire keuze, maar door de stijgende elektriciteitskosten is ze minder interessant geworden. De opkomst van nieuwe energiesoorten zoals zonnepanelen maakt deze keuze weliswaar opnieuw interessant.

 

Je centrale verwarming, een belangrijke keuze

Denk goed na over welk type centrale verwarming je wil laten plaatsen, want dit is meestal een permanente keuze. Een centrale verwarmingsinstallatie zorgt er alleszins voor dat je het hele jaar door geniet van aangename temperaturen. We helpen je graag bij de juiste keuze van het type verwarming en ketel.

 

Michiel Vercamer is erkend cv-installateur. Hij zorgt voor een perfect geïnstalleerd verwarmingssysteem dat perfect bij je woning past. Wil je een cv-installatie aanleggen in je nieuwbouwwoning? Wil je de bestaande installatie vervangen? Moet de ketel hersteld of onderhouden worden? Wij bieden een complete service aan in Oost- en West-Vlaanderen!