Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Is gas de beste keuze?

Het lijkt intussen een evidentie om voor gas als energiebron te kiezen om te woning te verwarmen. Het neemt geen plaats in beslag, het is zuinig en vergt amper onderhoud. Miljoenen gezinnen maken van aardgas gebruik om hun huishouden te runnen. Bovendien werd aardgas de voorbije jaren flink goedkoper, wat een reden te meer is om voor deze energiebron te kiezen. Maar is gas altijd beschikbaar? Wat als het ‘op’ of uitgeput geraakt? Sowieso is aardgas geen oneindige energiebron. Daarnaast is het net zoals mazout niet de beste keuze voor Moeder Natuur. De trend naar duurzame en hernieuwbare energie zet zich dan ook volop voort. Maar zolang het er is kunnen we er natuurlijk wel gebruik van maken.

Kies een zuinige gasketel

Vast staat dat je bij de keuze van je nieuwe zuinige gasketel best kies voor een zo zuinig mogelijke ketel die liefst zo makkelijk mogelijk is in onderhoud. Want vergeet niet dat een tweejaarlijks onderhoud van je ketel verplicht is, maar dat je ook om de 5 jaar een warmte audit moet laten uitvoeren. Naast onderhoudsvriendelijk moet je gasketel natuurlijk ook alle comfort kunnen bieden op vlak van verwarming en warm water zodat douchen een moment van ontspanning wordt. Michiel Vercamer is helemaal thuis in deze materie en helpt je graag met kiezen. Hij werkt enkel met betrouwbare en kwalitatieve merken die gebruik maken van de laatste nieuwe technologieën.

De oplossing, groen gas?

Groen gas is de duurzame variant van aardgas. Het wordt geproduceerd uit (groen) afval en onder andere koeienmest tot biogas. Vervolgens wordt biogas gezuiverd en gedroogd om tot dezelfde eigenschappen als aardgas te komen. Het productieproces is zuiver én het is hernieuwbaar. Bovendien wordt groen gas lokaal geproduceerd en kan het via het bestaande gasnet perfect aangeboden worden door alle energieleveranciers. Alleen maar voordelen dus.