Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Daarom kies je voor vloerverwarming!

De trend naar vloerverwarming zet zich voort, zowel onder de nieuwbouwers als bij wie een woning renoveert. Want zelfs in een bestaande – oudere – woning kun je perfect vloerverwarming leggen. Deze vorm van verwarmen heeft dan ook tal van voordelen ten opzichte van de klassieke radiatoren.

Aangename warmte

De warmte die via warm water vrijgegeven wordt door de vloer is eerst en vooral een behaaglijke en comfortabele warmte. Warmte die uit radiatoren komt is daarentegen vaak droog.

Esthetische keuze

Wie voor vloerverwarming kiest houdt de muren vrij. Dit oogt niet alleen veel strakker, je hebt ook meer plaats om kasten te plaatsen en schilderijen te hangen.  Hoewel er tegenwoordig moderne radiatoren bestaan blijven ze voor velen een storend zicht.

Vloerverwarming is zuinig

De keteltemperatuur moet bij vloerverwarming veel minder hoog zijn dan bij klassieke radiatoren, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Je bespaart er dus mee op de energiefactuur

Vloerverwarming is gezonder

De warmte die geproduceerd wordt bij vloerverwarming is stralingswarmte. Van luchtverplaatsing is dus weinig sprake, waardoor stof of dierenharen niet verplaatst worden in de lucht. Bovendien is deze lucht ook minder droog. Allemaal voordelen voor wie last heeft van allergieën.

Stille verwarming

Vloerverwarming hoor je niet aanslaan. Je hoort ook geen water door de buizen stromen zoals dat bij radiatoren soms wel het geval is. Deze manier van verwarmen is dus helemaal geruisloos.

Sneller een warm gevoel

Vloerverwarming geeft sneller een algemeen warm gevoel in de woning, omdat de ganse oppervlakte ineens wordt opgewarmd. En dit zelfs al staat de temperatuur minder hoog.

Wil je meer weten over vloerverwarming in het algemeen, of over de mogelijkheden in jouw woning? Maak een afspraak met Michiel Vercamer, we bespreken het graag samen met jou!