Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een uitstekend alternatief voor verwarming met klassieke radiatoren. In heel wat nieuwbouwprojecten, maar ook bij renovaties, lijkt vloerverwarming zelfs een evidentie geworden. Het spreekt voor zich dat deze vorm van verwarmen er esthetisch mooier uitziet dan verwarmen met radiatoren, maar er zijn nog andere belangrijke voordelen verbonden aan vloerverwarming. Bij Michiel Vercamer uit Oeselgem zit je alleszins goed voor de verwarming van je woning.

Vloerverwarming is comfortabel

Er is niets gezelliger dan over een warme vloer te lopen! De warmte wordt gelijkmatig gespreid over de vloer waardoor je een comfortabel gevoel krijgt. Tegen de vloer is het warm en naar het plafond toe wordt het koeler. Dit noemt men stralingswarmte. Bij klassieke radiatoren zal deze eerder circuleren waardoor je een tochtgevoel creëert. Om die reden is vloerverwarming voor mensen met allergieën een betere keuze. Maar ook voor mensen met kinderen – die vaak op de grond spelen – is een warme vloer veel aangenamer en veiliger dan wandradiatoren. Deze laatste kunnen immers gevaarlijk heet worden.

Vloerverwarming is energiebesparend

Wist je dat je met vloerverwarming kunt besparen op je energiefactuur? Het water in klassieke radiatoren moet immers veel hoger verwarmen dan het water in de buisjes van je vloerverwarmingssysteem. Je kunt de temperatuur van de thermostaat van je ketel bovendien tot wel 3 graden koeler zetten dan bij radiatorverwarming. Het rendement ligt dus een pak hoger dan bij radiatorverwarming, waardoor je tot wel 15% bespaart op je energiekost. Daarnaast is vloerverwarming – naast gasboilers – ook perfect combineerbaar met nieuwe technologieën zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Vloerverwarming is onderhoudsvriendelijk

Omdat de temperatuur bij vloerverwarming laag gehouden wordt, en omdat de circulatiesnelheid traag is, is de kans op een lek miniem. Daarnaast vergt dit soort verwarming nagenoeg geen onderhoud.

Wil je meer informatie over vloerverwarming? Neem contact op met ons. Wij doen plaatsingen in zowel Oost-Vlaanderen als in West-Vlaanderen.