Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Regenwaterpomp met fijnfilter

Michiel Vercamer in specialist in de plaatsing van regenwaterpompen met fijnfilter in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Er bestaan ondergrondse en bovengrondse regenwaterpompen. Een ondergrondse regenwaterpomp wordt meteen in de regenwatertank of put geplaatst. Een bovengrondse pomp wordt binnenshuis geplaatst. De regenwaterput is in België trouwens verplicht bij alle nieuwbouwwoningen.

We verbruiken dagelijks heel wat water, en een groot deel van dat verbruik kan door regenwater vervangen worden. Je kunt het makkelijk opvangen in een regenwaterput of via de dakgoot, en het is bovendien gratis. Je kunt regenwater voor heel wat toepassingen gebruiken. Denk aan het besproeien van planten en de auto wassen, maar ook om het toilet door te spoelen. Een uitstekende waterkwaliteit is dus van groot belang voor het optimale gebruik van een regenwaterpomp installatie.

Regenwaterpomp met voorfilter

De eerste stap is een regenwaterpomp met voorfilter. Wordt het water in een betonnen regenwaterput opgevangen, dan zorgt het voorfilter systeem voor een neutralisering van de zuurtegraad. Maar ook bladeren, planten en zand worden door een voorfilter tegengehouden. Een goede voorfilter is dus essentieel.

Regenwaterpomp met fijnfilter

Wanneer het regenwater via een voorfilter in de waterput komt is het voldoende zuiver om in de regenwatertank opgeslagen te worden. Je kunt dit gefilterde water perfect gebruiken om de tuin te besproeien of de auto te wassen. Maar wanneer je het regenwater ook wil gebruiken om het toilet door te spoelen, of om de wasmachine mee laten te draaien, dan is een fijnfilter nog beter. Deze zorgt er immers voor dat ook de allerkleinste vuile deeltjes er ook uitgefilterd worden.

Laat je adviseren door een professional bij de installatie van een regenwaterpomp. Wij doen installaties van regenwaterpompen in heel Oost- en West-Vlaanderen. Neem contact met ons op voor meer info of prijzen! Contacteer Vercamer Michiel vandaag