Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Plaatsen van vloerverwarming met noppenplaten – droog systeem

Michiel Vercamer zorgt voor de installatie van je vloerverwarming met noppenplaten. Dit soort installatie wordt ook wel ‘droog systeem’ genoemd. Bij de installatie van een vloerverwarmingssysteem met noppenplaten worden de verwarmingsbuizen – de waterslangen –  in een voorgevormde noppenplaat geplaatst. Deze noppenplaat kan uit piepschuim of polystyreen gemaakt zijn. Het noppenplaatsysteem laat zich snel en doorgaans ook makkelijk en snel installeren zonder de noodzaak van speciaal gereedschap. Het is hierbij wel heel belangrijk dat de noppenplaat op een vlakke ondergrond geplaatst wordt.

De noppenplaten doen dienst als warmtegeleider. Het is dus van groot belang dat ze goed isoleren en van uitstekende kwaliteit zijn. Ze zorgen er immers voor dat het water sneller opwarmt en dat het perfect verspreid wordt over de vloer. Daarnaast zorgen de noppen ervoor dat de buizen netjes op hun plaats blijven liggen. Vloerverwarming met noppenplaten heeft minder opbouwhoogte nodig dan wanneer je bijvoorbeeld voor vloerverwarming in de cementvloer kiest. Dit systeem kan ook perfect in kleinere ruimtes geïnstalleerd worden of in oudere woningen omdat de vloeropbouw daarin vaak beperkt is.

Er bestaan verschillende soorten noppenplaten.

 

Voordelen van vloerverwarming met noppenplaat

 

 

De plaatsing van een vloerverwarming met noppenplaat is een prima keuze wanneer bijvoorbeeld de ondervloer onvoldoende geïsoleerd is.

Prijs vloerverwarming op noppenplaat

De prijs van vloerverwarming hangt af van de buisafstand en het soort noppenplaat.

Wil je meer informatie over het leggen van vloerverwarming met noppenplaten?  Wil je weten welk manier van vloerverwarming voor jouw woning het best is? Neem dan contact op met ons, wij geven je graag het gepaste advies!