Vercamer Michiel

Deinzestraat, 140 8720 Oeselgem

Telefoonnummer

0479 44 63 50

Vloerverwarming met cv-ketel

De meeste nieuwbouwwoningen hebben intussen vloerverwarming. En terecht, want deze vorm van verwarmen heeft tal van voordelen. Vloerverwarming is onzichtbaar, het geeft comfort en het is energiezuinig.

Wanneer je kiest voor vloerverwarming heb je de keuze tussen verwarmen via een cv-ketel of met elektriciteit. Michiel Vercamer is specialist in het plaatsen van vloerverwarming met cv-ketel.

Bij de installatie van vloerverwarming met cv-ketel worden er verwarmingsbuizen in de vloer gelegd. Dit kan zowel in bestaande vloer of in nieuwe vloer te frezen, door ze in de chape te leggen, of door speciale matten te plaatsen. De keuze van de manier waarop er geplaatst wordt kan afhangen van de dikte van de ondervloer en van de vloeropbouw. Door middel van een regelaar worden de geplaatste buizen vervolgens verbonden met de cv-ketel. Om de vloer warm te krijgen wordt het water in de cv-ketel verwarmd, en gaat het vervolgens de collector in die het opgewarmde water via de buizen verdeeld over de vloer. Het water moet daarbij niet zo warm worden als bij klassieke radiatoren. Het opwarmen in de ketel gebeurt op gas of op mazout.

Welke cv-ketel moet je kiezen

De keuze van de juiste cv-ketel is alleszins heel belangrijk. Welke type ketel met welk rendement je precies laat installeren hangt af van de oppervlakte van je woning, de gewenste temperatuur en hoe snel je zelf wil dat het water warm wordt. Deze factoren bepalen samen het minimum rendement van je ketel. Je hoeft dus geen te dure ketel te kopen maar kies zeker ook geen te zwakke ketel want die krijgt het moeilijk bij vriesweer!

 

Michiel Vercamer kiest voor jouw woning de juiste Vaillant ketel en zorgt voor een correcte installatie van je verwarmingssysteem. Wij plaatsen vloerverwarming met cv-ketel in Oost- en West-Vlaanderen.